vergrootglas

Geweldige prestatie en grote pech voor springers van TVIJ

De afgelopen weken hebben de kwalificatiewedstrijden voor het jeugd WK trampolinespringen plaatsgevonden. Vier springers van TVIJ hebben alles in de strijd geworpen om een startbewijs te bemachtigen voor dit grote toernooi dat begin december in Odense gehouden zal worden.  Daan Overbeek, de jongste deelnemer in de drukst bezette leeftijdscategorie, is letterlijk boven zichzelf uitgestegen. Bij trampolinewedstrijden krijgt elke springer, naast uitvoeringscijfers en een moeilijkheidsscore, ook een cijfer voor de hoogte, welke met behulp van speciale apparatuur wordt gemeten. Daan wist zich te kwalificeren omdat hij in zijn leeftijdcategorie de hoogte score voor Time Of Flight behaalde! Een ongelooflijke prestatie!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Dat Mel van der Kolk zich zou kwalificeren was eigenlijk van te voren al zeker. Mel heeft het afgelopen jaar een enorme groei doorgemaakt, heeft alles voor zijn sport over en springt daadwerkelijk altijd de sterren van de hemel. Derhalve geldt hij dan ook als één van de grootste talenten van Nederland op dit moment. Tot ieders verdriet heeft hij tijdens een internationaal toernooi in Portugal twee weken geleden zijn scheen- en kuitbeen lelijk gebroken. Hij zal dus niet naar Denemarken afreizen, een enorme domper voor hem!

Siebe Wielenga en Ella Edwards, beide ook deelnemers in het kwalificatietraject, hebben zich jammer genoeg niet weten te plaatsen voor het WK in Denemarken.

TVIJ wenst Daan al het succes van de wereld en heel veel plezier tijdens dit enorme avontuur!