vergrootglas

2 keer goud op de Ostseepokal. 

Met het pinksterweekend was het weer tijd voor de Ostseepokal in Sörup, Duitsland. Dit is een altijd gezellige wedstrijd met op de zaterdag de individuele wedstrijden waarna ’s avonds een barbecue wordt gehouden. Op de zondag zijn de synchroon wedstrijden en als afsluiting ook de mixed-synchroon wedstrijden. Daarna is het afsluitende banket en het feest.

 

Dit jaar zijn de meeste springers van TVIJ samen met springers uit Alkmaar, Aalsmeer en Heerenveen met de bus naar Sörup afgereisd. De vrijdag begon voor hun dan ook erg vroeg, ze moesten om 6.20 bij de verzamelplaats staan, heel even was er nog wat verwarring over waar de verzamelplaats was, maar uiteindelijk is dat helemaal goed gekomen. Voor een aantal springers was het niet mogelijk om met de bus te gaan omdat ze nog eindexamens moesten maken of andere verplichtingen hadden, daarom is om 4 uur ook nog een auto vertrokken. Zij kwamen na wat files uiteindelijk om 1 uur ’s nachts aan. De rest had toen natuurlijk al getraind, pizza gegeten, van het verhaaltje voor het slapen gaan van Babette genoten en lagen al diep in slaap om 1 uur. 

Op de zaterdag was het dan zo ver, vroeg opstaan, ontbijten en inspringen voor de individuele wedstrijd. Voor een aantal springers hun eerste internationale wedstrijd, wat natuurlijk wat stress met zich mee brengt. Het was een lange dag met wat onderbrekingen wegens het niet goed werken van apparatuur en een vervelende valpartij van een Duits meisje (gelukkig niets ernstigs).

Merel Wolzak heeft in de WK 3, meisjes van 2000-2001 gesprongen, voor haar was het haar eerste wedstrijd, maar ze heeft het goed gedaan, beide oefeningen uitgesprongen en is 30e geworden. Siebe Wielenga heeft in de WK 6, jongens t/m 2002 gesprongen, een kleine groep maar hij heeft het goed gedaan, hij mocht de finale springen en is net buiten de prijzen gevallen met een 4e plaats. Annick Houthuizen sprong in de WK 9, elite meisjes 2000-2001, ook zij heeft een hele goede wedstrijd gesprongen maar mocht helaas net niet mee doen aan de finale, zij is 11e geworden. In diezelfde categorie deed ook Britt Klous mee, het is haar helaas niet gelukt om beide oefeningen vlekkeloos uit te springen en zij is 29e geworden. Mel van der Kolk heeft bij de WK 8 elite jongens 2000-2001 gesprongen, bij zijn verplichte oefening ging het helaas al vroeg mis, maar bij zijn keuze oefening heeft hij laten zien dat hij zeker wel kan springen met een moeilijkheidsgraad van maar liefst 12,7, hij eindigde als 8e. Zoë Hekelaar sprong bij de WK 9 meisjes 1997-1999, bij haar ging het helaas mis bij haar tweede oefening, ze is 26e geworden. Romana Schuring sprong in de WK 11 vrouwen van 1997 en ouder, zij heeft een goede voorronde gesprongen, mocht de finale in, maar is helaas gevallen tijdens de finale en als 10e geëindigd. In diezelfde categorie sprong ook Bente Geleijn, haar ging het wat minder goed af en zij is 39e geworden. Verder was Babette van Wetering hoofdjury en waren Melissa Nazar en Maaike Spring in ’t Veld aan het coachen.

Na de wedstrijd had iedereen ontzettend honger en de barbecue was dan ook erg welkom. Daarna werd kort nog even getraind voor het synchroonspringen en werd ook duidelijk dat Melissa en Jan-Mark mee zouden doen bij het mixed-synchroonspringen. De springers moesten zich daarna klaar maken om naar bed te gaan en de trainers en juryleden moesten naar de vergadering. Bij terugkomst hadden zij verwacht dat iedereen al lag te slapen, maar de springers wachtten met smart op het verhaaltje voor het slapen gaan van Babette, toen zij die had voorgelezen gingen ze dan eindelijk slapen. 

Op zondag was het voor iedereen vroeg opstaan, snel ontbijten en nog even inspringen voor de wedstrijd. In de ochtend was eerst het ‘normale’ synchroonspringen. Daar waren Annick en haar synchroonpartner uit Heerenveen Jennifer Kouwenhoven in de WK 13, meisjes t/m 2000 heel goed bezig, zij gingen dan ook naar huis met een beker voor de 1e plaats. Mel en zijn synchroonpartner Daan Bergsma (ook uit Heerenveen) waren in de WK 14, jongens t/m 2000 ook te goed voor hun tegenstanders, en ook zij gingen naar huis met een beker voor de 1e plaats. In diezelfde categorie deden ook Siebe en Bram Marskamp (uit Heerenveen) mee, zij zijn 8e geworden. Zoë en Britt deden mee in de WK 18, meisjes 1997-1999 zij zijn 8e geworden. Bente en Romana deden mee in de WK 17, vrouwen 1996 en ouder, Ze hebben bij de voorrondes goed gesprongen en mochten de finale in. Helaas is het daar mis gegaan.

In de middag was het tijd voor het grote debuut van Jan-Mark Janmaat, hij heeft samen met Melissa synchroon gesprongen bij de mixed synchroon wedstrijd, ze zijn 23e geworden! Siebe en Merel deden ook mee aan het mixed synchroon en zijn 29e geworden. Bij de mini-mixed deden Mel en Annick mee, zij zijn 20e geworden. Ook nu waren Maaike en Melissa weer aan het coachen en Ans Morren was synchroonjurylid.

Na de wedstrijd was het tijd om ons klaar te maken en mooi te maken voor het afsluitende banket en feest. Het eten was zoals altijd weer overvloedig aanwezig en we hebben daarna heerlijk gefeest. 

Maandag was het alweer tijd om naar huis te gaan. Voor veel was het maar een kort nachtje slapen, om kwart over 8 moesten we het lokaal weer spik en span achter laten en klaar staan met onze spullen voor de bus, daarna hadden we nog even tijd om te ontbijten. Om iets over 9 gingen we allemaal moe maar nagenietend van een mooi weekend weer naar huis.

De foto's van de Ostseepokal staan in het fotoalbum.